torsdag 4. juni 2009

Kaka til Åse

Når en først skal lage kake til sin kjære søster, hvorfor ikke lage en kake hun kommer til å huske en stund? Da Åse skulle feire bursdagen sin i påska i fjor, satte jeg og min kakeglade bedre halvdel oss ned og lagde en liste over ting Åse hadde en spesiell forkjærlighet for. Øverst på lista kommer brettspill, siden Åse m/fam. er spillmakere og spillofile, men kaker med spilltema eksisterer og har eksistert i utallige utgaver i familien opp gjennom tidene. Et par imponerende eksempler kan her beskues, og undertegnede kan bevitne at de falt i smak.

(F.v. brettspillene Settlers og Carcassonne i kakeform, laget av Åse og Henrik)

Siden spilltema for kakebakst var oppbrukt, måtte vi gå lenger ned på lista. Nr. 2-5 var marsipan, sjokolade, mandelegg fra Anton Berg og bobleplast. Jo kakegladere kokker, jo mere kakegalskap, så det måtte bare bli bursdagskake med marsipanlokk, sjokolade-"reir" med mandelegg, og et rødt gelélag som har stivnet over bobleplast og er hvelvet over kaka. Det var den rareste (og kanskje styggeste) kaka gjestene hadde sett, og heldigvis falt den i smak hos jubilanten :-)

4 kommentarer:

mannen sa...

Den var ikke stygg!

mannen

happywefinallyfoundeachother sa...

Det synes ikke jeg heller, men hvor mange kaker laget dere egentlig? Tre? Jeg er imponert. Uansett om det er en, to eller tre. :) Klem Heidi

Eli sa...

Vi lagde en, den med bobleplst. Settlers-kaka og carcassonne-kaka har fam. Åse og Henrik Berg stått for! :)

Eli sa...

*Innser herved at det kunne misforstås, og gjør litt om på ting i innlegget* ;-)