tirsdag 10. juni 2008

Tomatsalat med pinjekjerner










Nok til 5-6 personer som tilbehør:

  • 6 tomater
  • 3 paprika i forskjellige farger
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 20 g pinjekjerner
  • Salt og pepper

    Tomatene skjæres i mindre båter, paprikaene skjæres i halve, kjernen fjernes og de skjæres i tykke strimler på langs. Finhakk hvitløk. Pinjekjernene ristes på en tørr varm panne til de blir gylne. Rør i dem underveis. Paprika stekes i olivenolje (helst i wok eller stor stekepanne) ved jevn varme til de er gylne og møre, ca. 6-7 min. Ikke for høy varme da de lett svir seg. Hvitløken tilsettes mot slutten. Krydre med salt og pepper. Balsamicoen tilsettes og paprikaene tas av varmen. De avkjøles litt, og blandes med tomatene på et fat. Dryss til slutt salaten med pinjekjerner.


    Ps. Det er balsamicoeddiken som gjør denne retten ;)
  • Ingen kommentarer: