søndag 26. april 2009

Bytur før og etter baby

Å få barn er vel å hardt og brutalt innse at man har mistet makten i sitt eget liv. I alle fall for en periode. I tillegg er det vel ingen underdrivelse at det tærer på lommeboka. Å ta seg en kjærestetur ut på byen er nå et helt lite prosjekt. For eksempel finnes det ikke mange barnevakter som gidder å overnatte, og da må man enten tilby å kjøre dem hjem etter at man har kommet hjem fra byen (gidder ikke det), eller betale taxien deres. I tillegg kommer en rekke andre ekstrautgifter. For vårt vedkommende kan man sette opp et regnestykke over prisdifferansen.

Byturbudsjett for to personer:

Bytur før:
T-bane t/r byen: ca 100 kr.
Middag på restaurant, inkl dessert: 600 kr.
Kino: 200 kr.
= kr. 900
og man slipper å stå opp kl 05 for å amme.

Bytur nå:
T-bane t/r byen: ca 100 kr.
Middag på restaurant, inkl dessert: 600 kr.
Ekstra kaffekopp før kinoen siden man har ufattelig underskudd på søvn, og man ellers ikke får med seg kinoen = 50 kr.
Kino: 200 kr.
Ekstra kaffekopp etter kinoen så man klarer å komme seg hjem i våken tilstand = 50 kr.
Leie av barnevakt: 100 kr/t. x 4 timer, = 400 kr.
Hvis bæsjebleieskift: ekstra 50 kr per bleie. (har vi en litt kjip barnevakt?)
Ørepropper til barnevakten: 20 kr.
Snop, og ikke minst kaffe, til barnevakten: 50 kr.
Taxi hjem for barnevakten: 250 kr.
Barnevakten har i tillegg spilt så høy musikk at naboen tar igjen med svenskpop dagen etter, og det kan man i grunnen ikke sette noen pris på.
I tillegg kommer alt styret med å skaffe barnevakt, passe på å pumpe nok morsmelk, skrive "bruksanvisning" til barnevakten, bekymre seg, m.m.
= kr. 1770 + svenskpop hvis 1 bæsjebleie, og ikke regnet med noe for tort og svie

Prisdifferansen blir på 870,-

En trang studentøkonomi gir med andre ord ikke rom for mye sprell i helgene, men det er egentlig ikke snakk om å ikke ha råd. Man må ha den kvelden i blant for å rett og slett klare seg.

Og det finnes ikke noen pris på det å komme hjem etterpå og se ungen sovende i sprinkelsenga med armen rundt bamsen sin...:)

3 kommentarer:

Eli sa...

Forfatteren presiserer at hun ikke hadde noen spesiell barnevakt i tankene i dette innlegget. Personen i innlegget er fiktiv og satt på spissen for moro skyld. Personer vi hittil har hatt som barnevakter har vært sjenerøse, pålitelige, rolige, gode omsorgspersoner :)

Mari sa...

HAha, ble du redd for at jeg skulle føle meg støtet nå da? X) hihi

morsomt skrevet! ^^

Eli sa...

Jepp ;) hehe neida, regnet ikke med du trodde jeg snakka om deg. men tenkte presiseringen var nødvendig for å ikke skremme eventuelle fremtidige barnevakter. :)