torsdag 24. november 2016

Såp!

Jeg er utrolig glad i å lage ting, og har oppdaget at såper er en enkel og morsom aktivitet. Jeg gjør det ikke på gamlemåten, med lut osv., men kjøper ferdig såpemasse på Panduro. Såpeentusiaster mener selvfølgelig at dette er juks, men det er da lov å gjøre hobbyen på den måten man foretrekker selv. :-) Fordelen er at det går kjapt fra du finner frem tingene til ferdig produkt, og det er hobbyen for en utålmodig sjel.


Over: Grønn lavendelsåpe laget av blank og matt såpemasse. Rosesåpe laget av blank såpemasse med blank såpemasse farget rød og ufarget matt såpemasse. Oransje mandarinsåpe. Alle er laget med stempler.

For å lage såper på juksemetoden, trenger du:

  • Såpemasse, enten blank eller matt
  • Noe å smelte såpemassen i
  • Såpefarge
  • Essensiell olje/duft
  • Former til såpestykkene 

Man kan også ha tilsette andre ting, for eksempel havregryn, kaffebønner, blomster, små leker (ja, du leste riktig) osv. avhengig av hva slags såpe man vil ha.

Sånn går du frem:
Smelt såpemassen i vannbad, pass på at den ikke begynner å koke, for da danner det seg skum og snerk på toppen, noe som er vanskelig å få vekk, og dessuten ikke blir pent.

Tilsett farge og duft, for eksempel lavendel eller roseduft, og hell deretter den smeltede såpemassen i formene. Silikonformer er praktisk. Jeg ble overrasket over hvor mye såpemasse det går. De kommer ikke billig ut i forhold til First Price-såper ;-)

La dem stå og stivne i ca 3 timer. Når de er ferdige, bør de pakkes inn i plast for å holde på duften.


Over: Lavendelsåpe, havregrynpeeling-såpe, og kaffesåpe som er god til å fjerne matlukt.

Blir en fin vertinnegave, ekstra-julegave eller gave til den som har alt. Jepp, det var det, sett i gang og såp! 

1 kommentar:

Unknown sa...

https://ambient-lounge.no